skip to Main Content
Afspraak of algemene vragen: 0493 310 309 In geval van spoed, bevalling of thuiskomst uit het ziekenhuis: 0610547026

Bij een miskraam kan je zolang afwachten als je wil. Dit heeft lichamelijk geen gevolgen. Emotioneel gezien kan het te belastend zijn om het natuurlijke verloop af te wachten. Dit verschilt per persoon.

Het is van belang dat je het bloedverlies bij een miskraam goed in de gaten houdt! Sommige vrouwen verliezen te veel bloed en hebben symptomen van duizeligheid, flauwtes of koorts. Het is belangrijk dan de verloskundige te bellen.

Wanneer de vrucht >10 weken is, is het van belang dat je Rhesus D factor bekend is. Wanneer je Rhesus D negatief bent krijg je anti-D toegediend middels een injectie in je bil binnen 24-48 uur. Deze injectie voorkomt dat je antistoffen gaat ontwikkelen tegen een eventueel positieve Rhesus D factor bij de vrucht.

Het krijgen van een miskraam is een hele vervelende periode voor de ouders. Het prettigste zou zijn wanneer de vrucht vanzelf wordt afgestoten. In sommige gevallen zal de gynaecoloog in consult geroepen worden, omdat je te veel bloed verliest, koorts hebt, te hevige buikpijn hebt of omdat jullie besluiten niet langer af te wachten.

Mocht er na een eerdere miskraam nog een miskraam optreden, dan kan er eventueel ook een verwijzing naar de gynaecoloog geregeld worden. Soms ligt er een chromosomale afwijking ten grondslag aan de miskramen. De gynaecoloog kan onderzoek hiernaar inzetten.

Bij enige twijfel of vragen kun je altijd bellen. Liever vijf keer te veel dan één keer te weinig!

×Close search
Search